31 nap a jobb blogolásért #9 - Közösségi oldalak | Sorköz - Olvasásra kijelölt hely: 31 nap a jobb blogolásért #9 - Közösségi oldalak

2015. február 2., hétfő

31 nap a jobb blogolásért #9 - Közösségi oldalak

31 nap a jobb blogolásért #9 - Közösségi oldalak

Új olvasó vagy és nem tudod, mi ez a kihívás? A részletekért kattints ide, az eddigi feladatokért ide, aztán kezdj bele te is és hagyj egy kommentet a blogod linkjével, hogy benézhessek hozzád. ;)


A mai feladat: rendbe szedni a közösségi oldalainkat. 

Közösségi oldalakból egyre több van, senkinek nincs ideje egyszerre mindegyiken aktívnak lenni és minőségi tartalmakat megosztani, ezért is fontos, hogy kiválasszuk azt a néhányat (vagy azt az egyet), ahol otthon érezzük magunkat és amelyen keresztül a számunkra legoptimálisabb módon tudunk kapcsolatot tartani az olvasóinkkal. 

Ha az egyre növekvő választék nem lenne elég, a rendszeresen használt közösségi oldalainkkal is könnyen előfordulhat, hogy egy idő után túlzsúfolttá válnak, és az értékes tartalmak kiszűrésére hosszú perceket kell vesztegetnünk. Nem árt tehát, ha alkalmanként szortírozást végzünk a követett oldalak között, szűrjük az irreleváns dolgokat és kategóriákba rendezzük azokat, akiket figyelünk.

A Parajunkee a következőket ajánlja a fiókjaink rendberakásához:

1. Ha a profilképünk nagyon általános, cseréljük le valami személyesebbre.

2. Tegyünk ugyanígy a borítóképünkkel is.

3. A Twitter-fiókunk rendbeszedéséhez segítséget jelenthet például a Qwitter vagy a Manageflitter.

4. Figyeljünk rá, hogy válaszoljunk minden említésre, hozzászólásra.

5. Írjunk meg néhány posztot vagy tweetet előre, és állítsuk be, mikor váljanak élővé.

6. Osszuk meg a népszerű bejegyzéseinket - a legtöbb közösségi oldalnál beállítható, hogy automatikusan posztolja a frissítéseket.

7. Osszuk meg a kedvenceink tartalmait!

8. Rendezzük listába a követőinket és azokat, akiket mi követünk.

9. Töröljük a követett oldalak közül azokat, akik már nem relevánsak.

10. Győződjünk meg róla, hogy az oldalunkon kint vannak a megosztásra szolgáló gombok.

11. Tanulmányozzuk a "vetélytársaink" feedjeit, nézzük meg, ők mit csinálnak.

12. Figyeljük meg, hogy a közösségi oldalak közül melyiken érjük el a legnagyobb hatást, melyik vonzza leginkább a látogatókat a blogunkra.

13. Tervezzünk meg egy forgatókönyvet, stratégiát a közösségi oldalaink használatával kapcsolatban.

14. Folyamatosan figyeljünk rá, hogy mi működik és mi nem.

Az biztos, hogy az én fiókjaimra ráfér egy kis karbantartás. Ugyan sem Facebook-oldalt, sem Twittert nem csatoltam még a bloghoz, erősen gondolkozom rajtuk. Ahhoz, hogy a legtöbbet tudjam kihozni ezekből a lehetőségekből, szükség van némi előzetes tervezésre, úgyhogy a következő pár napban ezzel is foglalkozni fogok.

Kép forrása: 1

5 megjegyzés:

  1. Ahogy napról-napra olvasgatom ezeket a "jobb blogolásért" tanácsokat, annál kisebbre húzom össze magam. A jövőben jó sok dolgom lesz a blogommal. Mert nálam is vannak halott linkek, plusz itt-ott túlzsúfoltam kicsit, de rágyúrok a "takarításra".
    Köszönet ezekért a segítő bejegyzésekért (is). :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj. Nem az a célom, hogy bárkit kioktassak és kijelentsem, hogy csak így lehet jó blogot csinálni. Remélem, ezt nem gondolja senki. :/ Viszont ha találsz valami olyat, amit a saját blogodnál is hasznosítani tudsz, annak csak örülök. :)
      Köszönöm, hogy írtál!

      Törlés
    2. Ugyan, dehogy! :) Egyetlen témába vágó bejegyzésedet sem vettem kioktatásnak, sokkal inkább segítségnek. :)
      Nagyon szívesen!

      Törlés
  2. Én most pont ezen dilemmázok, hogy milyen közösségi oldalt csatoljak, mert a személyesebb fiókjaimat vonakodom kitenni, de a fotóim miatt az Instagramom szívesen odabiggyeszteném önreklám végett, viszont amit direkt a bloghoz csináltam Facebook oldalt, vagy Twittert, lusta is voltam rendszeresen vezetni, plusz mióta említést tettél arról, hogy ajánlatos mindegyik helyen kicsit másabb tartalmat/szolgáltatást nyújtani, nem igazán jött kreativitásom rá, úgyhogy még gondolkodom ezen. Mondjuk jelenleg kicsit elegem van ezekből a közösségi oldalakból, és van, hogy be se lépek, szóval még én se tudom, mit csináljak és hogyan.

    Személy szerint kíváncsian várom, hogyha te kiteszel valamit, biztos vagyok benne, hogy szuperül vezetnéd azt is! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az is megoldás lehet, ha egy külön fiókot hozol létre a blogodnak, így nem kevered a személyes dolgaiddal. A "más tartalom" alatt pedig nem kell szerintem bonyolult dolgokra gondolni, csak kitalálni, hogy milyen céllal akarod használni az egyiket vagy másikat. Lehet pl,, hogy Twitteren angol nyelvű cikkeket osztasz meg, Fb-on pedig magyarokat, vagy képeket, idézeteket stb. Vagy az egyiken írással kapcsolatosakat, a másikon fotósakat, ilyesmi. Próbáld ki egy darabig anélkül, hogy közzétennéd a blogodon, aztán nézd meg, hogy mi az, ami nem esik nehezedre, a többivel később ne foglalkozz.

      Köszönöm. Szerintem mindenképp kiterjesztem majd ezekre a platformokra is a blogot, mert lesznek időszakok, amikor a suli miatt nem lesz időm bejegyzéseket írni, FB-on vagy Twitteren viszont könnyebb pár sort megosztani, így mégsem leszek teljesen eltűnve. :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


blogger template by lovebird